Stiri

SIGNAL IDUNA extinde flexibilitatea în construirea pachetelor de asigurare de sănătate pentru angajați, prin introducerea opțiunii de coplată

30.05.2024

SIGNAL IDUNA, liderul în asigurări de sănătate, pune la dispoziția clienților o nouă opțiune pentru asigurările de sănătate de grup – coplata – oferind tuturor companiilor din România posibilitatea de a personaliza beneficiile extrasalariale pentru angajați. Această opțiune permite adaptarea și configurarea serviciilor medicale acoperite în funcție de nevoile specifice ale fiecărei echipe, indiferent de dimensiunea sau de sectorul de activitate al companiei.

Soluția de coplată, la fel ca și opțiunea deja disponibilă de franșiză, permite angajatorilor extinderea acoperirilor oferite de o asigurare de sănătate, fără creșterea semnificativă a cheltuielilor, oferind astfel pachete de beneficii mai competitive și mai atractive pentru echipele lor. De asemenea, noua opțiune vine ca un răspuns firesc la creșterile notabile ale inflației medicale și implicit ale costurilor de tratament, având ca scop și conștientizarea asiguraților în utilizarea responsabilă a beneficiilor puse la dispoziție de angajatori printr-o asigurare de sănătate.

Astfel, angajații asigurați pot beneficia de pachete cu acoperiri diverse, achitând un procent redus din valoarea costurilor, la tarife preferențiale. Acest lucru le oferă acces rapid prin decontare directă la numeroși furnizori medicali privați din rețeaua Mediqa Net și îi încurajează să prevină problemele de sănătate și să acceseze serviciile medicale atunci când au cu adevărat nevoie,  contribuind astfel la echilibrarea sistemului medical și făcându-l mai accesibil pentru toți.

Angajatorii au posibilitatea de a alege un pachet de asigurare care să corespundă nevoilor specifice ale echipei și de a optimiza costurile generate de situațiile medicale ale forței lor de muncă. Aceste măsuri răspund prompt la preferințele tot mai diverse ale angajaților, promovând o cultură organizațională orientată către grija și responsabilitatea față de sănătate, ceea ce poate contribui la creșterea productivității. În plus, pot extinde acoperirea și către membrii familiei angajaților.

“Prin implementarea opțiunii de coplată, reconfirmăm hotărârea noastră de a evolua în domeniul asigurărilor de sănătate, oferind soluții flexibile care să răspundă atât nevoilor angajaților, cât și ale angajatorilor. Ca lider în asigurările private de sănătate, prioritizăm așteptările clienților noștri, adaptând constant beneficiile asigurărilor conform nevoilor individuale și familiale, pentru a susține performanța și satisfacția angajaților din companii. Aceste soluții contribuie în același timp la menținerea sustenabilității financiare a conceptului de asigurare de sănătate, promovând utilizarea eficientă și responsabilă a resurselor medicale", a declarat Tiberiu Maier, Președinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.  

Pe lângă deductibilitatea fiscală de până la 400 de euro anual pentru fiecare angajat, în cazul beneficiilor extrasalariale, angajatorii care aleg opțiunea de coplată sau franșiză pentru asigurările de sănătate, beneficiază de mai multă predictibilitate în privința bugetelor alocate.

Conform unui chestionar realizat de SIGNAL IDUNA în perioada aprilie-mai 2024, peste 90% dintre respondenți susțin că asigurarea privată de sănătate ar trebui să fie un beneficiu obligatoriu oferit de toți angajatorii, iar peste 80% dintre aceștia sunt deja familiarizați cu avantajele asigurării comparativ cu celelalte opțiuni private de acoperiri ale serviciilor medicale.

Asigurările private de sănătate ocupă astfel primul loc într-o ierarhie a nevoilor, semn că există o schimbare de mentalitate pe piața muncii din România. Această tendință reflectă în mod clar recunoașterea importanței unei asigurări de sănătate adecvate, ca parte integrantă a pachetului de beneficii oferite angajaților.

***

Despre SIGNAL IDUNA:

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA și-a câștigat o reputație excelentă ca furnizor puternic și de încredere pentru asigurări și servicii financiare, oferind o gamă largă de soluții (asigurări, servicii bancare și investiții) clienților individuali și corporate. Conduita comercială a SIGNAL IDUNA este orientată către succesul pe termen lung și se bazează pe satisfacerea nevoilor clienților și pe dezvoltarea pieței, pe inovație și independență financiară.

În prezent, SIGNAL IDUNA activează pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România.

Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul actual include o gamă variată de produse și servicii, atât pe segmentul dedicat persoanelor fizice cât și pe segmentul clienților de tip Corporate și IMM. Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de SIGNAL IDUNA, prin cele două companii (SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI), adresează nevoi specifice de protecție prin asigurare pentru ambele segmente de clienți. SIGNAL IDUNA oferă și soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei www.signal-iduna.ro.

Citeste si