Blog
Sfaturi de sănătate pentru a ne menține sănătoși pe perioada verii. De ce avem nevoie de asigurările de sănătate?
17.06.2020Uneori activitățile de vară duc la riscuri suplimentare pentru sănătatea noastră. Părerea generală este că ne îmbolnăvim cel mai ușor în anotimpul rece. Cu toate acestea, temperaturile ridicate sau obiceiurile specifice verii pot duce la diverse probleme de sănătate chiar și în lunile călduroase. Este important să conștientizăm riscurile la care ne expunem și să ne protejăm sănătatea luând toate măsurile necesare pentru a evita astfel apariția unor situații nedorite în lunile de vară.
O schimbare de sezon necesită o schimbare în rutină, o dietă restructurată, și desigur, un nou regim de exerciții care se potrivesc mai bine cu vremea de afară. Încălzirea vremii ne poate face mai vulnerabili la diferite tipuri de boli și din acest motiv trebuie urmate o serie de sfaturi pentru a ne asigura o vară liniștită, fără probleme de sănătate.
1. Deshidratarea
Pentru sănătatea noastră apa este un element esențial, motiv pentru care lipsa acesteia poate avea efecte negative asupra organismului, determinând deshidratarea sa.
Deshidratarea se manifestă ca urmare a aportului insuficient sau a pierderilor excesive de lichide și se poate întâmpla rapid în căldura verii.
Lipsa apei poate agrava boli preexistente precum diabetul sau bolile renale. Procesele metabolice din organism sunt și ele dependente de apă și astfel deshidratarea constantă poate duce la apariția unor noi afecțiuni. Câteva sfaturi:
· asigurați-vă că aveți apă la îndemână ori de câte ori urmează să vă deplasați în căldură pentru o lungă perioadă de timp.
· luați frecvent pauze în timpul activităților de vară, în special când practicați un sport
· setați o alarmă care să vă ajute să vă reamintiți să vă hidratați.
2. Activitățile de vară vin la pachet cu accidente neprevăzute
În timpul verii atât copiii cât și adulții sunt mai activi. De multe ori, sporturile de vară și activitățile în natură, vin la pachet cu riscul de a fi rănit.
Activități precum parcurgerea traseelor montane, înotul în mare sau piscină, sporturile de echipă, mersul cu rolele sau bicicleta și multe altele, cresc expunerea accidentărilor care pot duce la nevoia de spitalizare.
Cele mai comune accidentări sunt:
· entorse de gleznă sau membre
· fracturi minore sau chiar grave
· rupturi musculare.
3. Prea mult soare daunează sănătații
Pe timp de vară este recomandat să folosiți protecție solară cu factor de protecție de cel puțin 30 SPF și să consultați un medic dermatolog la fiecare câteva luni, pentru a efectua un screening de cancer de piele în special în situația în care aveți alunițe atipice pe corp.
Un alt element mai puțin cunoscut este faptul că trebuie să folosim protecție solară și atunci când suntem la umbră. Radiațiile ultraviolete pot trece chiar și prin materiale subțiri precum haine sau umbrelă.
Cancerul de piele este cea mai comună formă de afecțiune oncologică. Peste un milion de oameni sunt diagnosticați cu cancer de piele în fiecare an. Dacă este diagnosticat devreme, cancerul de piele este de obicei tratat cu ușurință. Principalele cauze ale cancerului de piele sunt:
· moștenirea genetică
· expunerea la radiații ultraviolete fară protecție solară
· folosirea solarului
· arsurile solare.
4. Vremea caldă poate afecta inima
Cei care suferă de boli ale inimii, pot avea probleme pe timpul verii din cauza căldurii și a umidității din atmosferă. Din cauza căldurii, vasele de sânge se dilată, iar tensiunea scade. În combinație cu medicamentele luate pentru a ține sub control tensiunea, pot apărea manifestări precum durerile de cap, amețelile sau stările de slăbiciune.
De evitat:
· sucurile reci și carbogazoase
· cafeaua
· băuturile alcoolice
· expunerea îndelungată la soare.
Sunt recomandate:
· ceaiurile la temperatura camerei
· apa
· acoperirea capului cu pălarie sau șapcă.
O altă măsură pe care o pot lua cardiacii pe timpul verii este să discute mai des cu medicul cardiolog. Prin serviciul de telemedicina oferit de SIGNAL IDUNA asigurații pot avea parte de o evaluare medicală direct din confortul casei, evitând astfel mersul la doctor în zilele cu temperaturi ridicate.
De ce avem nevoie de asigurările de sănătate?
Nimeni nu intenționează să se îmbolnăvească sau să se rănească, dar cei mai mulți oameni au nevoie de îngrijire medicală la un moment dat.
Riscurile la care suntem expuși pe timp de vară precum radiațiile ultraviolete, accidentările specifice sezonului cald și complicațiile pentru cei cu boli preexistente pot avea toate un numitor comun. Asigurările de sănătate acoperă aceste riscuri și oferă multe alte beneficii importante.
Asigurările de la SIGNAL IDUNA oferă acces la peste 900 de clinici sau spitale din România precum și consultanți de specialitate aflați oricând la dispoziția clienților cu soluții și informații utile.
Printre beneficiile incluse în asigurare se numără o gamă largă de servicii precum: investigațiile și serviciile medicale pe durata spitalizării, consultații și controale în ambulatoriu, verificări medicale de rutină sau analize.
SIGNAL IDUNA pune la dispoziție 3 asigurări de sănătate care se pot achiziționa direct online: Vital Care, 360 Care și Take Care.
Asigură-te că ai sprijin financiar în cazul unor evenimente neprevăzute. Alege cea mai potrivită asigurare pentru nevoile tale!