Blog

Ghidul tău esențial pentru sănătatea angajaților: asigurare de grup cu opțiuni suplimentare - coplată și franșiză

05.06.2024

Asigurarea privată de sănătate ca beneficiu în pachetul salarial, nu doar că oferă siguranță financiară, dar arată grija și aprecierea ta, ca angajator, pentru angajați. Pentru că suntem mereu atenți la nevoile lor, îți oferim o nouă opțiune pentru asigurările de sănătate de grup SIGNAL IDUNA – coplata – care alături de franșiză, îți permite să adaptezi pachetul de servicii medicale la nevoile specifice ale echipei, indiferent de mărimea sau domeniul de activitate al companiei.

Ce sunt opțiunile de coplată și franșiză?

Coplata este partea din costul fiecărui serviciu medical accesat, plătită de angajatul asigurat, variind între 10% și 35% din total. Aceasta se aplică la toate tipurile de servicii, de la consultații simple la tratamente complexe și va fi valabilă pe toată durata contractului de asigurare, fiind achitată de angajat la recepția furnizorului medical privat. Îți dăm și un exemplu: dacă procentul stabilit de coplată este de 10% și serviciul medical accesat costă 1.000 de lei, angajatul va plăti 100 de lei, iar restul de 900 de lei va fi acoperit de SIGNAL IDUNA.

În schimb, franșiza este suma inițială fixă pe care angajatul o plătește pentru serviciile medicale pentru ca beneficiile asigurării SIGNAL IDUNA să devină active. După ce este atins acest prag, asigurarea acoperă cheltuielile medicale conform contractului, plata pentru serviciile medicale necesare fiind suportată de SIGNAL IDUNA. Franșiza îți permite să extinzi serviciile medicale acoperite de asigurarea de sănătate fără să crești semnificativ costurile pentru companie. Iată un exemplu: dacă franșiza este de 1.000 de lei, angajatul va achita această sumă pentru serviciile medicale accesate, iar după atingerea acestui prag asigurarea va acoperi costurile medicale incluse în plan. Responsabilitatea va fi distribuită între angajator, asigurător și angajatul asigurat, care este astfel încurajat să prevină apariția problemelor de sănătate și să acceseze serviciile medicale când sunt cu adevărat necesare, contribuind astfel la echilibrarea sistemului medical.

 

Care sunt avantajele opțiunilor de coplată și franșiză pentru angajator

Iată care sunt avantajele coplății și franșizei pentru tine, ca angajator. Alegând asigurarea privată de sănătate SIGNAL IDUNA cu opțiunile coplată sau franșiză, echipa ta va avea acces rapid la consultații medicale, investigații și tratamente în clinici, spitale sau laboratoare medicale private de pe întreg teritoriul României, indiferent de gravitatea afecțiunii sau de costuri. Mai mult, vei putea alege pachetul de asigurare potrivit pentru echipa ta și totodată vei putea optimiza bugetele pentru beneficiile extrasalariale oferite angajaților.

Indiferent de opțiunea pe care o vei alege, vei avea predictibilitate și vei elimina riscul apariției unor costuri la care nu te aștepți, ceea ce înseamnă că vei putea gestiona eficient resursele companiei. Avantajul este că vei avea angajați mai sănătoși, implicați și productivi, indiferent dacă lucrează de acasă, de la birou sau în regim hibrid. Știm cu toții: o echipă prosperă este una în care toți membrii săi se simt bine, iar tu, ca angajator, ai responsabilitatea de a crea acest mediu.

În plus, vei reduce absenteismul și vei obține rezultate mai bune, deoarece angajații tăi se vor simți apreciați și sprijiniți. Vei putea avea impact și asupra membrilor familiilor angajaților, pentru că poți extinde acoperirea și către aceștia, oferindu-le liniște sufletească și sprijin în momente dificile. Da, sănătatea și starea de bine a angajaților încep de la locul de muncă, unde petrec cele mai multe ore din zi.

Care sunt avantajele opțiunilor de coplată și franșiză pentru angajat

Iată avantajele și pentru echipa ta. Prin opțiunile de coplată și franșiză, angajații tăi vor avea acces la servicii medicale complete de la primul simptom al unei boli, chiar dacă este vorba despre investigații, controale, tratamente, spitalizare, operații sau recuperare. Un alt avantaj important este că prin asigurarea privată de sănătate angajații vor avea prioritate în orice rețea privată din România, fără timp de așteptare.

Mai mult, angajatul va beneficia de pachete de asigurare cu acoperire extinsă și va achita doar un procent mic din valoarea acestora, la tarife preferențiale, ceea ce îi va permite să economisească bani și să acceseze serviciile de care are nevoie fără să aibă griji financiare. Asigurarea de sănătate îi oferă acces rapid prin decontare directă la numeroși furnizori medicali privați din rețeaua Mediqa Net, fiind sigur că primește îngrijirea necesară fără întârzieri, ceea ce îi oferă liniștea de care are nevoie în momentele dificile. Totodată, angajatul asigurat va fi încurajat să prevină problemele de sănătate și să acceseze cu responsabilitate serviciile medicale, doar atunci când are cu adevărat nevoie, contribuind astfel la echilibrarea și accesibilitatea sistemului medical pentru toți.

Cu siguranță, totul e posibil! când ai un partener care să preia riscurile financiare și să te protejeze, permițându-ți să te concentrezi pe oportunitățile de creștere. Află mai multe despre asigurările SIGNAL IDUNA și descoperă care sunt potrivite pentru tine și echipa ta.

Citeste si