Stadionul de fotbal Signal Iduna Park

Asigura-te ca esti sanatos!

Signal Iduna Park

SIGNAL IDUNA Park este un stadion al carui nume a fost stabilit in mod oficial in urma unui acord de sponsorizare pentru perioada decembrie 2005 – 2021, Grupul Signal Iduna primind astfel drepturile de stabilire a denumirii stadionului.

SIGNAL IDUNA Park este cel mai mare stadion de fotbal din Germania si al saselea din Europa, cu o capacitate totala de 80.552 de locuri, dintre care 25.000 de locuri in picioare.  SIGNAL IDUNA Park a fost ales cel mai bun stadion de fotbal de catre "The Times" pentru atmosfera sa renumita. Stadionul este numit de catre fani "Templul", iar presa, profesionistii si celebritatile l-au desemnat "cel mai frumos stadion din Germania".

24.454 de fani ocupa in mod regulat cea mai mare tribuna din fotbalul european – faimoasa peluza numita Südtribüne. Renumita pentru atmosfera intensa pe care o produce, peluza sudica a fost intitulata “Zidul galben”.

In 2001, stadionul a gazduit finala Europa League (Cupa UEFA) dintre Liverpool si Alaves. De asemenea, SIGNAL IDUNA Park a afost unul dintre stadioanele alese pentru a gazdui meciuri din cadrul Campionatului Mondial FIFA din 2006. Cu toate acestea, datorita contractului de sponsorizare, pe durata Campionatului Mondial arena a fost intitulata Stadionul Campionatului Mondial FIFA din Dortmund.

De asemenea, stadionul gazduieste muzeul Borusseum, care ilustreaza istoria clubului si a stadionului si contine o camera a trofeelor.

Mai multe detalii despre acest stadion puteti gasi pe www.signal-iduna-park.de

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.