Beneficii Angajati

Asigura-te ca esti sanatos!

Beneficii pentru angajati

Asigurarile de sanatate reprezinta o componenta esentiala in pachetul de beneficii pentru angajati. Prioritare pentru acestia sunt modalitatile in care pot sustine obiectivele de business, dar si modul in care pot intampina nevoile unor grupuri cu prioritati si asteptari diferite, in contextul constrangerilor bugetare existente in cadrul companiilor.

Desi sunt percepute ca fiind costisitoare, beneficiile extra-salariale  oferite angajatilor au multe avantaje instrinseci. Cel mai important avantaj este posibilitatea de a recruta si pastra angajati valorosi care reprezinta motorul oricarei organizatii. Intr-o piata a muncii foarte competitiva si cu un numar de angajati noi in scadere, angajatorii trebuie sa devina mai creativi si mai responsabili in definirea si generozitatea planurilor de compensare. Cu cat o organizatie este mai progresiva, cu atat este mai flexibila structura in a raspunde provocarilor zilelor noastre, de exemplu, patru generatii diferite de angajati care muncesc impreuna.

Asigurarile de sanatate contribuie la atingerea obiectivelor specifice de business, financiare, precum si a obiectivelor de performanta ale fortei de munca, in timp ce ofera angajatilor acoperirea si resursele de care au nevoie pentru o stare de bine permanenta. Acestea se adreseaza in aceeasi masura si angajatorilor si angajatilor.

Avantajele beneficiilor de sanatate pentru angajatori:

Avantajele beneficiilor de sanatate pentru angajati:

Beneficiile medicale sunt fundamentul unui pachet de beneficii echilibrat. Conform studiilor de specialitate, asigurarile de sanatate se afla pe primul loc in topul beneficiilor extra-salariale dorite de angajati. Acest lucru evidentiaza o legatura directa intre avantajele suplimentare fata de pachetul salarial si posibilitatea companiei de a atrage si retine angajatii.

Cand aceste avantaje lipsesc sau angajatorul le modifica, grijile financiare ale angajatilor servesc adesea ca sursa de stres si distragere a atentiei. Acestea pot degrada angajamentul si productivitatea angajatilor, si in ultima instanta, pot deveni o piedica in atingerea obiectivelor de performanta ale companiei.

In timp ce beneficiile extra-salariale sunt importante, realizarea unui plan echilibrat de remunerare avand ca principala componenta performanta este critic pentru atragerea, dezvoltarea si retentia resursei umane talentate care ofera un avantaj competitiv.

Companiile trebuie sa isi gandeasca pachetele de beneficii pentru angajati creand un mix care sa ofere siguranta tuturor angajatilor si stimulente pentru performanta individuala si a echipei.

Angajatorii trebuie sa adapteze pachetele, astfel incat ele sa se potriveasca obiectivelor si sa imbunatateasca in mod continuu managementul performantei. Cei care gasesc echilibrul, au toate sansele sa reduca riscul capitalului uman si sa creasca profitabilitatea programelor.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.

Cere oferta